In Amerika werken de verkiezingen over het algemeen niet met “one man, one vote” maar met het districtenstelsel. Elke tien jaar is er een volkstelling, en dan worden de grenzen van de kiesdistricten opnieuw bepaald. De partij die dan de meerderheid heeft kan dan die grenzen in haar voordeel trekken. Dit heet gerrymandering. Met gerrymandering kan je er voor zorgen dat een partij die in de minderheid is qua kiezers, toch een meerderheid krijgt in zetels. Precincts zijn kiesdistricten. De faire verdeling in bovenstaande illustratie (niet weergegeven) zou zijn om de lijnen verticaal te trekken. Rood zou dan 2 zetels krijgen, blauw 3. De verdelingen op het plaatje geven er 5 aan blauw, en 0 aan rood; of 3 aan rood, en 2 aan blauw. Het laatste lijkt een beetje op de huidige districtsverdeling. Op die manier moet je een zeer grote meerderheid halen om echt een meerderheid in zetels te halen.
maandag 4 april 2016
Buffalo Chicken
Vandaag hadden we Buffalo Chicken. De naam is afgeleid van de plaatst Buffalo in New York, waar naar verluidt het recept zijn oorsprong heeft. Het is kip met hete cayenne saus. Bijzonder smakelijk, tenminste als je van heet houdt. Bij Festival Foods, de supermarkt, hebben ze een warm buffet, waar je een bakje eten kan halen, vaak bijzonder lekker, en voor een goede prijs. En we hadden gelijk ons wandelingetje, heen en terug naar het winkelplein.
Zoals je ziet zijn ze 24 uur open. Dat geldt overigens niet voor de drankafdeling, die sluit rond negen uur. Als je jonger bent dan 21 mag je hier geen alcohol kopen (verschilt per staat). Een rijbewijs daarentegen kan je al op je zestiende krijgen.
Abonneren op:
Posts (Atom)